Jury bekendgemaakt voor Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards

De zes juryleden voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards zijn bekend. Het panel zal in februari 2014 per award-categorie een winnaar selecteren.

Gemeenten, regio’s, corporaties en bouwpartijen kunnen zich nog tot 15 december 2013 aanmelden voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2014. De winnaars ontvangen de Awards op 3 februari 2014 uit handen van staatssecretaris Wilma Mansveld. Het doel van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is de verkiezing van de beste samenwerking en prestatie op het gebied van duurzaam bouwen in Nederland.

Jurysamenstelling
De vakjury bestaat uit professionals met uiteenlopende ervaringen en achtergronden in de duurzaam bouwen sector. De jury beoordeelt de inzendingen op de kwaliteit van de samenwerking tussen de partijen, de implementatie van duurzaam bouwen in de organisatie of in projecten en het aantal projecten.

Prof. dr. ir. Anke van Hal, juryvoorzitter
Hoogleraar Sustainable Building and Development bij het Center for Sustainability, Business Universiteit Nyenrode, praktijkhoogleraar Sustainable Housing Transformation TU Delft en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd.

Drs. Robbert Koolen MBA
Directeur Strategie & Beleid Vastgoed en Woningbouw Heijmans, programmaleider Duurzaamheid Heijmans en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd.

Drs. Lian Merkx
Senior Programmaleider Platform31 waaronder Bestuurlijk Platform Duurzaamheid G32.

Ir. Wim Hazeu  
Bestuurder Wonen Limburg, lid van het bestuur van Aedes.

Dick Verhoeven
Algemeen directeur van Bramer Beheer en Exploitatie Maatschappij B.V., lid van het bestuur van Bouwend Nederland.

Ambassadeurs, sponsoren en initiatiefnemer
De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards worden landelijk breed gedragen en mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Provincie Utrecht, Aedes, Bouwend Nederland, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Gemeente Tilburg, Kennisplatform Duurzaam Gebouwd en het vakblad De Ingenieur.

W/E adviseurs is de initiatiefnemer van De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards. De organisatie meldt dat er recentelijk twee sponsoren zijn aangesloten: het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Raab Karcher Green Works.

Ambassadeurs
Eerder verbonden Jacqueline Cramer, Directeur Utrecht Sustainability Institute en hoogleraar Duurzaam Innoveren Universiteit Utrecht, Berend de Vries, wethouder Tilburg en Jeroen Nobel, wethouder Haarlemmermeer zich als ambassadeur aan de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2014. Sinds heeft ook Bert Keijts, voorzitter Raad van Bestuur en bestuurslid van Aedes, zich verbonden aan de awards.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen