Visies van game changers op jubileum Booosting

11 december 2013

Op woensdag 11 december 2013 wordt het 25-jarig jubileum gevierd van Booosting. Het evenement, dat wordt gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam, heeft als centraal thema ‘Bouwinnovatie maakt de toekomst’.

Booosting heeft voor het jubileum een aantal game changers gevraagd om hun visie te geven op de veranderingen die in de maatschappij plaatsvinden en welk effect deze veranderingen hebben op de bouwsector. Vier sprekers leveren hun unieke visie op de bouw en reageren op actuele maatschappelijke vraagstukken.

Paulus Jansen, SP Tweede Kamerlid en bouwkundige, vertelt over wat opdrachtgevers van de bouwer mogen verwachten en vice versa. Hij gaat in op hoe dit geborgd moet worden en wat de overheid hierin kan betekenen.

Guus Berkhout, Triodos Bank, zal zijn presentatie toespitsen op wat er nodig is om nieuwe initiatieven te ontwikkelingen en hoe dit gefinancierd kan worden. Peter Boelhouwer, TU Delft – OTB stelt de vragen: “Wat zijn de trends in de woningmarkt en wat doet de overheid? De bouw innoveert wel, maar is dit voldoende?”

De vierde spreker is Eric Jan de Rooij, van Lingotto. Hij gaat in op de waarden die bij projectontwikkeling nieuwe stijl een rol spelen. Wat is hierbij het nieuwe speelveld?
Moderator en dagvoorzitter Bert Lieverse van VMRG zal de deelnemers vragen om vanuit verschillende invalshoeken naar de presentaties te luisteren, om vervolgens met elkaar in discussie te gaan om tot nieuwe inzichten te komen.

Glimpses of the future
Het jubileumboek Glimpses of the Future beschrijft in een zestiental essays de toekomst en de kansen van bouw én voor Booosting beschreven. Naast oprichter Mick Eekhouts’ eigen koepelessay komen onderwerpen aan bod als nieuwe woningbouwopgaven, de doordraaiende ontwerpwereld, robotisering, en materiaalhergebruik. Elke jubileumgast ontvangt een exemplaar van het boek.

Inschrijven voor de bijeenkomst is mogelijk door de officiële website van Booosting te bezoeken en een aanmeldingsformulier in te vullen.

Deel dit artikel

permalink