Zonnepaneelsysteem Solar-Box geschikt voor bouwkeet

Een flexibel en stapelbaar systeem rust bouwketen uit met hoog rendement zonnepanelen. Het systeem genaamd Solar-Box bevat zonnepanelen gemonteerd op een metalen frame om ruimte te besparen en het transport te vereenvoudigen.

Het systeem is ontwikkeld door Dura Vermeer Materieelservice, samen met Bos Elektro BV uit Hilversum. De Solar-Box speelt volgens Dura Vermeer in op de eigen vraag van de bedrijfsvoering over welke wijze materiaal kan worden verduurzaamd en een bijdrage kan worden geleverd aan de besparing op de energierekening.

De Solar-Box wordt middels een klemsysteem simpel en snel op het dak van de bouwkeet gemonteerd. De module met zonnepanelen is daarvoor voorzien van hijsogen. Vooralsnog wordt de Solar Box toegepast op bouwketen met een afmeting van 3 bij 6 meter.

Rendement
Elke Solar-Box bestaat uit een set van drie modules met elk drie zonnepanelen. Via een omvormer kunnen deze panelen in totaal 2295 Wp leveren. Een set kan een rendement van minimaal 1950 kWh per jaar opleveren.

De zonnepanelen zijn in een zogeheten oost-west ligging gemonteerd waardoor ze ongeacht de positie van de bouwkeet altijd een goed rendement leveren. Op dit moment worden ze toegepast op de Dura Vermeer-kantoorbouwprojecten Fluor, Hoofddorp en AkzoNobel, Amsterdam.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dura Vermeer Groep NV