BREEAM-assessmenttools aan buitenland aangeboden

Voorzitter Jaap Gillis van de Dutch Green Building Council en Gavin Dunn, directeur BREEAM tekenden tijdens de participantenbijeenkomst van de DGBC een intentieverklaring voor de ontwikkeling van online BREEAM-Assessmenttools voor de Engelse BRE. Hiermee wordt de Nederlandse Assessmenttool voor de BREEAM-NL keurmerken ook voor de Britse markt geïmplementeerd.

Het was voor Stefan van Uffelen, scheidend directeur van de Dutch Green Building Council en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, een langgekoesterde wens om de ICT-tools ook aan het buitenland aan te bieden. Op het gebied van automatisering van de BREEAM-NL certificering loopt Nederland namelijk ver voor op andere councils.

Bewijslast
De Engelse BRE werkt bijvoorbeeld nog niet met papieren bewijslast. Dankzij de deal met de BRE wordt de deur opengezet voor andere European Councils om gebruik te maken van de ICT-infrastructuur van de DGBC.

Van Uffelen: “Het is mooi dat andere landen nu ook kunnen gaan profiteren van onze kennis. Het is ook goed nieuws voor internationale bedrijven met gebouwen door heel Europa. Certificeren met BREEAM, bijvoorbeeld van de gehele portefeuille, wordt zo een stuk eenduidiger.”

Gebruiksvriendelijke software
De Dutch Green Building Council heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan de ontwikkeling van de online Assessment Toolbox. Zowel voor nieuwbouw, als voor bestaande bouw en gebieden kunnen experts gebruikmaken van de software. Deze automatisering maakt het certificeren van gebouwen en gebieden veel gebruiksvriendelijker.

De Toolbox voor BREEAM-NL Nieuwbouw is onlangs vernieuwd. Het is nu mogelijk om een Quickscan uit te voeren en duurzaamheidsambities van een project te bepalen. Binnenkort wordt ook de Toolbox voor In-Use vernieuwd.

Foto: Rob Severijnen

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council