Start van uitgifte windobligaties windpark Suurhoffbrug

De uitgifte van obligaties voor het windpark Suurhoffbrug in Rotterdam is gestart. De vier windmolens van het park voorzien naar verwachting jaarlijks 8.400 huishoudens van groene stroom. De eerste obligatie wordt geschonken aan een nader te bepalen goed doel in de regio Rotterdam en zal tijdens de feestelijke opening worden uitgereikt.

Arthur Vermeulen, directeur windenergie bij de Raedthuys Groep, vertelt over de realisatie en de mogelijkheden die het park biedt: “Dit windpark vormt voor ons als duurzaam energiebedrijf een belangrijke mijlpaal. Ook met dit park leveren wij weer een waardevolle bijdrage aan de productiecapaciteit in Nederland.”

Voorrang
Er zijn sinds 29 november jongstleden 1.000 obligaties van € 500 per stuk beschikbaar. Inwoners en bedrijven uit de gemeente Rotterdam, Brielle en Westvoorne hebben voorrang bij de inschrijving en ontvangen een extra hoge rentevergoeding van zes procent per jaar, in plaats van vijf procent.

Sinds 1997 betrekt Raedthuys particulieren en bedrijven bij zijn duurzame energieprojecten door men zelf te laten investeren. Meer informatie over de windobligaties en de duurzame energie die ermee wordt opgewekt, is te vinden op de officiële website van 100% Pure Energie.

Deel dit artikel

permalink