Boek gaat in op toepassing van Warmtewet

Het boek ‘Warmte – wet, regelgeving en toelichting’ belicht de toepassing van de Warmtewet die per 1 januari 2014 in werking treedt. De inzichten zijn vooral nuttig voor onder meer juristen waaronder advocaten en adviseurs in de duurzame energiesector, energie-, bouw- en installatiebedrijven, die verduidelijking zoeken in het kader van de Warmtewet.

Vanaf 1 januari 2014 is de Warmtewet een belangrijke aanvulling op het reguleringskader voor energie. Uitgangspunt hierbij is dat iedereen tegen betaalbare prijzen over warmte moet beschikken, ongeacht met welke technologie de warmte wordt opgewekt.

Overzicht
In ‘Warmte – wet, regelgeving en toelichting’ vinden lezers een overzicht van de Warmtewet en de onderliggende regelgeving, met daarnaast een artikelsgewijze toelichting op basis van de kamerstukken, gevolgd door de integrale tekst van wet- en regelgeving.

Bescherming kleinverbruikers
De Warmtewet is beperkt tot levering aan kleinverbruikers. De bescherming van kleinverbruikers wordt vormgegeven door bepalingen ten aanzien van tariefbescherming, leveringszekerheid voor de verbruiker, een vergunningstelsel en onafhankelijk toezicht.

Om het toezicht meteen bij invoering van de wet vorm te kunnen geven, dient iedere leverancier die levert aan kleinverbruikers zich te melden bij de Autoriteit Consument en Markt. Een leveringsvergunning voor bestaande leveranciers dient vervolgens voor 1 januari 2016 te zijn aangevraagd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eversheds Sutherland