Startschot bouw van 16 niaNesto-woningen

Vandaag, 11 december 2013, start de bouw van de eerste 16 niaNesto-woningen in de Waalsprong te Nijmegen. De woningen zijn energienotanul en voorzien van zeer hoogwaardige isolatie en kierdichtheid, een luchtwaterwarmtepomp, pv-cellen en balansventilatie met warmteterugwinning.

VolkerWessels Vastgoed en de Klaassengroep bouwen respectievelijk 9 en 7 niaNesto-woningen in de sociale huursector. De woonconcepten van deze twee partijen komen grotendeels overeen. Verschil is dat VolkerWessels gebruikmaakt van een symmetrisch zadeldak met vloerverwarming, ten opzichte van het asymmetrisch zadeldak dat wordt ingezet door de Klaassengroep.

Wooniversum
Eerder schreven we over het Wooniversum van VolkerWessels, een initiatief dat toekomstige bewoners van de VolkerWessels Vastgoed niaNesto-woningen in staat stelde de woning samen te stellen.  Het was met behulp van virtual 3D mogelijk om het huis te personaliseren. Bewoners reageerden enthousiast op de mogelijkheid om als huurder het eigen huis samen te stellen.

CasaVita
Het woonconcept van de KlaassenGroep heet CasaVita, oftewel ‘levend huis’. Het woonconcept is aan te passen aan de wensen van de klant; de toekomstige bewoners konden zelf een gevel samenstellen en bepaalden tevens de indeling van de verdiepingen.

Prestatiecontracten
De energienotanul-afspraken zijn vastgelegd in prestatiecontracten, waarin bij oplevering én gedurende een periode van vijftien jaar de prestatie van de woning wordt geborgd. De oplevering van de woningen is naar verwachting begin 2014.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VolkerWessels Vastgoed