Vrouwen bepalen vaakst temperatuur in huis

Een grote meerderheid van de vrouwen heeft controle over de temperatuur in huis. In ruim van de helft van de huishoudens is wel eens een meningsverschil over de juiste temperatuur overdag. Daarnaast gaan meningsverschillen over het energiegebruik in huis.

Deze inzichten blijken uit een onderzoek uitgevoerd door Team Vier, in opdracht van Honeywell. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 661 Nederlanders. Opmerkelijk is dat het merendeel van de mannen een meningsverschil verliest over de juiste temperatuur in huis. 48 procent van de respondenten geeft tevens aan dat zij wel eens een meningsverschil hebben over het energiegebruik in huis.

De meest comfortabele temperatuur in huis blijkt 19,7 graden celcius te zijn. Een mogelijke verklaring voor de zeggenschap van vrouwen over de temperatuur in huis is de omstandigheid dat zij doordeweeks vaker thuis zijn dan mannen.

Zoneregeling
Bob Heil, Country Sales Leader bij Honeywell, vertelt over de meest comfortabele temperatuur in huis: “De behoefte aan warmte is immers voor iedereen anders. Maar in deze moderne tijden is overal een oplossing voor en dus ook voor dit probleem. Met nieuwe technologieën als zoneregeling regel je de temperatuur per ruimte in huis wanneer je dat maar wilt. Dat kan zelfs via een tablet of smartphone vanaf elke locatie en op elk gewenst moment. Zo creëert ieder gezinslid zelf zijn of haar eigen comfortzone.”

Het onderzoek
Honeywell gaf onderzoeksbureau Team Vier opdracht onderzoek te doen naar comfort in huis. In totaal werden 661 mensen in Nederland ondervraagd over hun verwarmingsgewoonten. 52 procent van de respondenten was vrouw en 48 procent man. Alle respondenten zijn huiseigenaar, hebben een cv-ketel en zijn achttien jaar of ouder. Het kwantitatieve onderzoek is online uitgevoerd in week 38 en 39 in 2013. De onderzoeksresultaten zijn getoetst op een significantieniveau van 95 procent.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Honeywell Building Solutions