Belangstelling voor energieleverende woningen Overdinkel

Op 9 december jongstleden was het mogelijk om een kijkje te nemen in de gloednieuwe ‘all-electric’-woningen in Overdinkel. De vier energieleverende woningen werden in een hoog tempo gebouwd. Het duurde slechts drie maanden om de woningen te bouwen. 

Op 19 december aanstaande ontvangen de huurders de sleutel van hun energieleverende woning. Tijdens de open dag op 9 december kregen bezoekers uitleg over de toegepaste technieken voor het opwekken en besparen van energie.

Duurzaamheidsmaatregelen
Tot de duurzaamheidsmaatregelen behoren het aanbrengen van goede isolatie en het plaatsen van zonnepanelen. In totaal liggen er 138 zonnepanelen op de vier daken, die zoveel energie leveren dat de woningen elektrisch worden verwarmd. Om deze reden hebben de woningen geen CV-ketel nodig.

Coaching
Toekomstige bewoners werden tijdens de bouw van de woningen uitgebreid gecoacht. Het coachen gaat door, ook ná de bouw. Deze aanpak zal ervoor zorgen dat men optimaal gebruikmaakt van de energiebesparende techniek en de apparatuur. De woningen krijgen een slim dashboard van Aurum Europe waardoor bewoners straks continu inzicht hebben in hun energieverbruik.

Hart voor Overdinkel
De woningen zijn onderdeel van ‘Hart voor Overdinkel’. Dit is het programma van de gemeente Losser en woningcorporatie Domijn om de missie van het dorp toekomstproof te maken: een groen en energie(K) dorp, waar mensen prettig wonen, werken en recreëren. In dit programma worden onder andere 500 woningen, wegen en overige openbare verblijfsgebieden aangepakt.

Deel dit artikel

permalink