Voormalige Luciaklooster getransformeerd in woningen

In Bennebroek wordt het voormalige Luciaklooster getransformeerd in woningen. Op alle appartementen en het grootste deel van de herenhuizen die in het gebouwencomplex worden ontwikkeld zijn opties genomen.

Nadat het Luciaklooster jarenlang leegstond, kwam het initiatief voor de herontwikkeling. Er komen tien appartementen en zeven herenhuizen in het uit de negentiende eeuw daterende klooster.

In januari start men met de herontwikkeling, waarbij de eigenlijke verbouwing enkele maanden later aanvangt. In 2015 staat de oplevering gepland. De ontwerpen komen van de hand van Tordoir van den Berg architecten uit Hoofddorp.

Expertteam Kantoortransformatie
Het Expertteam Kantoortransformatie staat gemeenten bij op verschillende onderwerpen, zoals bouwkundige wet- en regelgeving, projectorganisatie, financiering en fiscale mogelijkheden en de matching van eigenaren en potentiële afnemers. 

Door deze kennis van en ervaring met transformatie te delen kan meer variatie in het woonaanbod ontstaan. Dit verbetert de leefbaarheid in stedelijke gebieden, draagt bij aan het oplossen van leegstandsproblemen en bevordert het vestigingsklimaat voor bedrijven.

Impressie
Het is mogelijk om een impressie te krijgen van de  initiatieven van het expertteam. Klik op een marker op de kaart om meer informatie te krijgen over het betreffende project.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)