Flats Amstelveen krijgen nieuw beschermend vloersysteem

De balkons en galerijen van de flats ‘Maarten Luther’ en ‘Mont Blanc’ in Amstelveen worden voorzien van een beschermend nieuw vloersysteem. De vernieuwing van de galerijen en balkons vormt een klein onderdeel uit een omvangrijke renovatie.

Voor Triflex zijn de twee flats oude bekenden: in 1989 werden de galerijen en de balkons van de flat van een waterdichte afwerking voorzien. Bijna 25 jaar later verstrekken eigenaar Woningcorporatie Eigen Haard en aannemer Qbuild de opdracht om de balkons en galerijen te voorzien van een nieuwe vloer.

Ivacon Engineering startte sinds november 2013 met het afdichten van enkele details in de vloeren. In januari 2014 volgt – als het weer het toelaat – de volledige afwerking. Op dat moment voorziet Ivacon de galerijen van een duurzaam en slijtvast gietvloersysteem, het BFS systeem. Dit systeem is geschikt voor intensief gebruik en heeft daarnaast een goede antislip-laag. De balkons worden afgedicht met het BCS systeem, geschikt voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt.

Naast het nieuwe vloersysteem worden de woningen voorzien van onder andere nieuwe cv-installaties, keukenrenovatie, badkamers en wc’s. Daarnaast worden de woningen door Qbuild voorzien van een nieuwe verflaag en ventilatie.

Toen en nu
In 25 jaar kan er veel veranderen. In ’89 vormde een onverzadigde polyesterhars de basis van de systemen van Triflex. Inmiddels zijn de systemen verder ontwikkeld. Nu krijgen de balkons en galerijen een afdichting op basis van PMMA. Het biedt het beton in de flats in Amstelveen opnieuw 25 jaar bescherming. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Triflex BV