Succesvol groot onderhoud Hippe Hoogbouw Nijmegen

Er is groot onderhoud gepleegd aan 270 appartementen in de wijk Dukenburg Weezenhof in Nijmegen. Einddoel van het onderhoud was een stevige energetische verbetering: van energielabel F naar energielabel B.

Het onderhoud van woningcorporatie Talis kostte in totaal twaalf miljoen euro. Opmerkelijk aan het project is dat 90 van de 270 appartementen het energielabel A hebben gekregen. Sietse Jager, projectmanager vastgoed bij Talis, is tevreden met het succes.

Hij vertelt over de invloed die het project heeft: “De belangstelling van collega-corporaties is erg groot. Velen komen kijken en willen ons verhaal horen. We hebben in september en oktober wel dagen gehad dat we elk uur een nieuw groepje mensen hadden.”

Hippe Hoogbouw
De betrokken vijftien flats dragen de naam Weezenhof, dateren uit 1972 en kregen destijds de bijnaam ‘De Hippe Hoogbouw’. In het kader van de renovatie, werd in overleg met architectenbureau Pieter Oosterhout Bureau voor Architektuur BNA uit Beuningen gekozen voor uitsluitend bouwkundige oplossingen.

“Wij hebben het niet gezocht in moeilijke installaties. Het isolatiepakket dat uiteindelijk gekozen is, gaat op papier dertig jaar mee. Maar ik vermoed dat we met dit pakket zeker vijftig tot zeventig jaar vooruit kunnen. Dát is wat ik duurzaamheid noem”, aldus een enthousiaste Jager.

Ingrepen
Tijdens de eerste fase van de renovatie werden onder meer de twee grote, centrale ketelhuizen afgedankt.  Alle bewoners kregen daarvoor als vervanging een HR-ketel. Tijdens fase twee werd de buitenschil aangepakt. Ten behoeve van de thermische afdichting werd gekozen voor het innovatieve gevelisolatie- en afwerkingsconcept Systeemoplossing Powerwall van Recticel Insulation en drie andere marktpartijen.

Totaaloplossing
Edzard Hendriks van Recticel Insulation vertelt over de systeemoplossing: “Systeemoplossing Powerwall is geen product. Het is een totaaloplossing. Voor Weezenhof was essentieel dat de isolerende schil om de flats met dit systeem niet onderbroken zou worden, want dan zouden koudebruggen ontstaan.”

Het uiterlijk van de vijftien flats is volkomen veranderd door de bijzondere gevelplaten Chameleon Rockpanel van ROCKWOOL. Deze platen ‘leven’ en veranderen elk uur van kleur onder invloed van de zonnestand.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Recticel Insulation