Eerste paal geslagen van woningbouwproject in de Houthaven

De eerste paal van het woningbouwproject PUUUR BLOK in de Houthaven is in de grond geslagen. De nieuwe woonwijk aan het IJ wordt klimaatneutraal, met een verscheidenheid aan woontypen zoals kleine studio’s en grote lofts.

Dirk de Jager, portefeuillehouder Houthaven, vertelt over de start van de bouw: “Deze eerste paal luidt de start in van de woningbouw in de Houthaven. Hiermee is een essentiële stap gezet in de totstandkoming van deze nieuwe, klimaatneutrale wijk aan het IJ.

PUUUR BLOK is geïnitieerd door architect Furkan Köse van architectenbureau Atelier PUUUR met betaalbare, luxe studio’s, appartementen, maisonnettes en herenhuizen. Samen met bouwbedrijf VINK BOUW wordt een bouwgroep gevormd.

Klimaatneutrale wijk
De komende jaren verrijst in de Houthaven een 100 procent klimaatneutrale woonwijk, op zeven autoluwe eilanden in het IJ. In totaal worden er zo’n 2.500 woningen, 70 woonboten en 50.000 vierkante meter voorzieningen als maatschappelijke functies, bedrijfsruimtes, horeca en meer gebouwd. De Houthaven ligt in het noordelijke deel van de Spaarndammerbuurt, vlakbij de Amsterdamse binnenstad.

Blok 0
PUUUR BLOK is onderdeel van Blok 0, een te bebouwen stuk grond aan de westkant van het Houthavengebied, grenzend aan de Haparandaweg. Blok0 bestaat uit negen kavels die bebouwd worden door zes verschillende bouwgroepen. Alle bouwgroepen hebben hun bouwvergunning aangevraagd en starten tussen nu en een half jaar met de bouw.

Deel dit artikel

permalink