Tapijttegelproducent betrekt duurzaam gas van zeevisgroothandel

Onlangs werd een contract afgesloten om duurzaam gas te betrekken, afkomstig uit de biovergister van een zeevisgroothandel. Er worden biogascertificaten aangeschaft om er zeker van te zijn dat hetgene dat afgenomen wordt, daadwerkelijk op een duurzame manier is geproduceerd.

Interface, de organisatie die het contract afsluit met Eneco, maakt in binnen- en buitenland al jarenlang gebruik van groene stroom. Nu is besloten om ook het gasverbruik te verduurzamen. Vanaf 1 januari 214 gebruikt Interface in zijn fabriek in Scherpenzeel alleen nog maar gas dat ontstaat met vergisting van vis- en ander afval uit de voedingsindustrie.

Logische stap
Per jaar zal Interface 1,35 miljoen m3 afnemen via Eneco afnemen bij zeevisgroothandel A. van de Groep uit Spakenburg. Ton van de Keken, directeur van Interface, reageert verheugd op de samenwerking met Eneco en A. van de Groep: “Het overstappen op duurzaam gas is voor ons een logische volgende stap in onze Mission Zero-doelstelling om in 2020 geen enkele negatieve impact meer op het milieu te hebben en zelfs een herstellende bijdrage te leveren aan milieu en maatschappij.”

Ton van de Keken, directeur Interface

Barth de Klerk, directeur Eneco Business, koppelt de doelstelling van Interface aan de ambities van zijn organisatie: “De Mission Zero doelstelling van Interface sluit naadloos aan bij de missie van Eneco om iedereen in Nederland te voorzien van duurzaam geproduceerde energie. Met de biogasinstallatie van A. van der Groep kunnen we Interface duurzaam gas leveren. Het is prachtig om te zien dat we op die manier samen een stuk van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid invullen.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco