Modernisering van Laurentius Ziekenhuis Roermond

Het Laurentius Ziekenhuis te Roermond wordt gemoderniseerd. Het oude gebouw wordt gedeeltelijk genoveerd en er wordt nieuwbouw gerealiseerd van 9.100 vierkante meter.

De eerste fase van modernisering is gegund aan Heijmans, die zorg dragen voor de verduurzaming van het ziekenhuis. Zonnepanelen worden in de entree verwerkt en het pand krijgt een groen dak. Beoogd wordt om de vitale medische functies te bundelen in een nieuwe ‘hotfloor’ en up-to-date te maken.

Stichting Laurentius Ziekenhuis hoopt met het nieuwe, compacte ziekenhuis efficiënter te kunnen werken en patiënten een prettige omgeving te kunnen bieden, die het herstel bevordert.

Expertisebundeling
Heijmans krijgt de opdracht van het Laurentius Ziekenhuis mede op basis van de kwaliteit van de visie en het faseringsplan. Het gaat bij de (ver)nieuwbouw om een innovatief project, waarin bouwkundige en installatietechnische expertise worden gebundeld. Eerder bouwde Heijmans op meerdere plekken in Nederland ziekenhuizen, waaronder in Amersfoort (Meander Medisch Centrum) en in Drachten (Nij Smellinghe).

Start werkzaamheden
De werkzaamheden in Roermond gaan in 2014 van start, waarbij de oplevering wordt verwacht in 2017. Het ziekenhuis zal tijdens de werkzaamheden in bedrijf blijven.

Foto: LaurentiusPR

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Heijmans