Campagne voor 100.000 energieneutrale huizen

De campagne ‘Ons huis verdient het’ heeft als doel om 100.000 huizen in Nederland energieneutraal te maken. Huiseigenaren krijgen de kans om via een website te laten weten dat zij energieneutraal willen wonen.

Energiesprong, het innovatieprogramma van Platform31, wil het plan vooruit helpen door op grote schaal vraag en aanbod te laten ontstaan voor woningen en gebouwen zonder energienota. Huiseigenaren betuigen hun steun via de officiële website van ‘Ons huis verdient het’.  Op het moment van schrijven zijn er al meer dan 250 huiseigenaren die energieneutraal willen wonen.

Slagen
De campagne kan slagen door relevante partijen anders naar het vraagstuk energieneutraal te laten kijken. Mensen in Nederland kunnen duidelijk aangeven dat zij klaar zijn voor een verandering naar energieneutraal.

Als er een veelvoud aan steunbetuigingen komen, zien de betrokken partijen de vraag en de noodzaak van verandering. De campagne verwacht dat minister, banken en bouwers samen obstakels in wet- en regelgeving weghalen, financieringsconstructies mogelijk maken en met een goed en betaalbaar aanbod komen.

Ons huis verdient het is te volgen via de officiële website, Facebook, Twitter en een e-mail adres. Meer informatie over energieneutrale huizen en energiepioniers die zelf aan de slag gaan is te vinden op de website van Huis vol energie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Energiesprong | Platform31