Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor zonneboilers

Vanaf januari 2014 is het voor bewoners van Utrecht mogelijk om 500 euro te ontvangen wanneer zij een zonneboiler aanschaffen. Een zonneboiler bespaart jaarlijks ongeveer € 120 op de energierekening en draagt bij aan het verduurzamen van de warmtevoorziening.

In totaal wordt door de gemeente Utrecht € 100.000 uit het ‘Initiatievenfonds Utrechtse Energie!’ beschikbaar gesteld voor de subsidies.

Met het programma Utrechtse Energie ondersteunt de gemeente bewoners en bedrijven bij het nemen van energiebesparende en duurzame maatregelen. De maatregel stelt bewoners in staat om in totaal 200 oude verwarmingsketels te vervangen door zonneboilers.        

Voordelen
Het plaatsen van de zonneboilers zorgt voor een verlaging van de energielasten van huishoudens, terwijl de CO2-uitstoot wordt verminderd. De subsidie is voor Utrechtse bewoners vanaf 6 januari 2014 aan te vragen bij het digitale loket van de gemeente. Daarnaast is de subsidie aan te vragen door de Vereniging van Eigenaren.

De aanschaf van zonneboilers vereist maatwerk en het is raadzaam om vakkundig advies in te winnen, zo meldt de gemeente Utrecht. Meer informatie is in te winnen op de officiële website van de gemeente Utrecht.

Deel dit artikel

permalink