Duurzaam bedrijvencomplex wordt koninklijk geopend

De Lely Campus in Maassluis wordt op 30 januari 2014 koninklijk geopend. Hare Majesteit de Koningin Máxima verzorgt de ceremoniële opening van het duurzame bedrijvencomplex van 7,5 hectare groot.

Machiel Hopman, managing partner bij ConsortArchitects, ontwierp het complex. Eerder verscheen op Duurzaam Gebouwd een interview, waarin hij vertelde over de visie van Lely op duurzaamheid:

"De directie van Lely heeft een duidelijke visie op duurzame bedrijfsvoering. Zuinig willen omgaan met het milieu is een belangrijke ideologie als je eigen klanten dagelijks met landbouw en dieren bezig zijn. Lely werkt volgens de Lean methodes, voert Work Smarter in als werkwijze en bedrijfscultuur; dat zijn allemaal zaken die gaan over een bewuste manier van werken", aldus Hopman.

Ambities
Lely heeft een hoog ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid en ambieert een vijf sterren BREEAM-NL uitvoeringscertificaat voor de totale nieuwbouw. In september 2012 werden al twee BREEAM-NL Ontwerpcertificaten voor de productiehal (Outstanding/vijf sterren) en voor het kantoor (Excellent/vier sterren) door de Dutch Green Building Council uitgereikt.

Het project is uitgevoerd door hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Zuid West BV. De Lely Campus is gelegen langs de A20 en bestaat uit het internationale hoofdkantoor van de Lely Groep (10.500 mBVO) en een fabricagehal (22.500 m2 BVO).

Om het hoogste haalbare duurzame niveau voor zowel het kantoor als de productiehal te bereiken, hebben ConsortArchitects en Dura Vermeer in de realisatiefase constructief samengewerkt. De casus ligt momenteel ter beoordeling bij de assessor.

Interviews
Meer informatie over de Lely Campus vindt u in een reeks interviews, uitgevoerd door Mascha de Mink, ConsortArchitects. Via deze link kunt u het meest recent gepubliceerde deel lezen. Links naar de interviews die eerder werden gehouden vindt u onderaan deze pagina.

Fotografie: Samuel Ashfield

Deel dit artikel

permalink