Genomineerden Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards bekend

De genomineerden voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2014 zijn bekendgemaakt door het jurysecretariaat. Er zijn awards beschikbaar in zes verschillende categorieën.

In totaal kwamen er 37 inzendingen binnen voor de eerste editie van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards. Het was lastig om een keuze te maken en de genomineerden te selecteren, volgens René Schellekens: ‘Een moeilijke zaak, aangezien de meeste inzendingen veelbelovend zijn.’

De genomineerden in de zes verschillende categorieën zijn als volgt:

Winnaar
Binnenkort bepaalt de jury, bestaande uit professionals met uiteenlopende ervaringen en achtergronden in de duurzaam bouwen sector, per categorie een winnaar. Beoordeeld wordt op de kwaliteit van de samenwerking en de implementatie van duurzaam bouwen in de organisatie of in projecten.

Jurysamenstelling
Anke van Hal, hoogleraar aan de Business Universiteit Nyenrode en de TU Delft, tevens expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, zit de jury voor. Overige juryleden zijn Robert Koolen, directeur bij Heijmans en eveneens expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, Lian Merkx, senior programmaleider Platform31 en Bestuurlijk Platform Duurzaamheid G32, Wim Hazeu, bestuurder Wonen Limburg en bestuurslid Aedes en Dick Verhoeven, directeur Bramer Beheer en Exploitatie, bestuurslid Bouwend Nederland.

Uitreiking
De winnaars worden tijdens de uitreiking van de Awards op 3 februari in de voormalige stoomketelfabriek Deprez in Tilburg bekend gemaakt. De gelukkigen ontvangen hun Award uit handen van staatssecretaris Wilma Mansveld (onder voorbehoud).

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen