Fiscale steun voor koplopers duurzame buitenruimte

Het NL Greenlabel is sinds 1 januari jongstleden opgenomen in de MIA/Vamil-regeling, waardoor het fiscaal aantrekkelijk wordt om buitenruimte in te richten met duurzame producten, planten en materialen.

De toelating van NL Greenlabel tot de MIA\Vamil-regeling is mede te danken aan de inzet van Royal HaskoningDHV. Per 1 januari 2014 vermeldt de Milieulijst voor deze regeling producten, planten en materialen voor de buitenruimte die door NL Greenlabel zijn gelabeld.

Voor de duurzaamste producten, met een A- of B-label, geldt een mogelijkheid van 75 procent willekeurige afschrijving en 27 procent belastingaftrek voor de investeringskosten.

Lodewijk Hoekstra, medeoprichter van NL Greenlabel: “In de praktijk is er veel behoefte aan concrete handvatten om duurzaam te werken. Toepassing van duurzame materialen en producten zou vanzelfsprekend moeten zijn maar dat is het niet.”

Hoekstra over de invloed van de overheid: “Alhoewel de overheid pleit voor duurzaam inkopen is daar in de praktijk weinig van te merken. Mede omdat duurzaamheid niet of nauwelijks is gedefinieerd. Met NL Greenlabel brengen we hier verandering in en kunnen we actief een bijdrage leveren aan het realiseren van de milieudoelstelling van 20/20.”

Handboek Duurzame Buitenruimte
NL Greenlabel lanceerde onlangs de eerste editie van het Handboek Duurzame Buitenruimte, dat een overzicht geeft van duurzame producten, materialen en planten. Dit kan als leidraad dienen bij het duurzame aankoopbeleid van gemeenten, bedrijven en professionals.

Geïnteresseerden kunnen de brochure MIA\Vamil 2014 Milieulijst bekijken.

Deel dit artikel

permalink