Wederom duurzaam distributiecentrum bedrijventerrein Tilburg

Het bedrijventerrein Vossenberg West II in Tilburg krijgt er een duurzaam distributiecentrum bij. Eerder werd hier al een gloednieuw bedrijfspand, bestaande uit vier hallen gebouwd, met een BREEAM-NL Outstanding ambitie.

Dokvast en Heembouw zijn de partijen die zorg dragen voor de bouw van het nieuwe DC, van circa 50.000 vierkante meter. Habeon Architecten tekenden wederom voor het ontwerp van dit nieuwe centrum.

Praktisch alle partijen die hebben samengewerkt aan de realisatie van het vorige DC, voor DB Schenker, gaan ook voor dit nieuwe DC aan de slag. Volgens Dok Vast is het werken met vaste teams een belangrijk kenmerk van de Lean-werkwijze. Deze methode zorgt ervoor dat optimaal gebruik wordt gemaakt van de aanwezige kennis en ervaring.

Projecten bereiken een hoog kwaliteitsniveau en de samenwerking verloopt soepel en goed. De ervaring heeft geleerd dat met deze aanpak ambitieuze doelstellingen zoals het bereiken van een BREEAM-NL Outstanding score en een geplande bouwtijd van zes maanden daadwerkelijk worden behaald. Eerder realiseerde Dok Vast in een korte bouwperiode duurzame panden voor onder meer Dobotex, Dobologic en Rhenus Contract Logistics.

Meest duurzame DC
In opdracht van Dok Vast werd vorig jaar het meest duurzame DC van Nederland gerealiseerd, dat grotendeels door DB Schenker (t.b.v. Nokia Siemens Networks) in gebruik is genomen. Voor het ontwerp ontving Dok Vast een BREEAM-NL Outstanding certificaat (5 sterren). Ook voor het definitieve oplevercertificaat ambieert Dok Vast BREEAM-NL Oustanding.

Deel dit artikel

permalink