Keurmerk voldoende bewijs voor eis 5A2 en 5A3

Recentelijk besloot de Technische Commissie van de CO2-Prestatieladder om emissie-inventarissen van betonmortelbedrijven die voorzien zijn van het Keurmerk Beton Bewust te accepteren als rapportage van scope 1 en 2 emissies van een A-leverancier bij eis 5A2 en een verificatie van die emissie-inventaris bij eis 5A3.

Kanttekening hierbij is dat de leden van de Technische Commissie maakten was dat enkel het keurmerk Beton Bewust niet voldoet; er moet een onderliggende emissie-inventaris van het betonmortelbedrijf behorende bij het Beton Bewust-keurmerk aanwezig zijn bij het bedrijf dat de niveau 5 audit ondergaat. Het gaat hier uitdrukkelijk om de emissie-inventaris en verificaties van A-leveranciers bij de eisen 5A2 en 5A3. Dat meldt Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen.

Waarborg voor MVO
Circa 90 procent van de bij VOBN aangesloten leden zijn in bezit van het keurmerk Beton Bewust dat als waarborg geldt voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Naast de reductie van CO2 behelst dit ook thema's zoals arbeidsveiligheid, kwaliteit van grondstoffen en het gebruik van secundaire grondstoffen.

Met het keurmerk Beton Bewust zet de sector in op de bewustmaking van zowel eigen medewerkers als klanten en het bieden van zekerheid voor de afnemers. Deze afnemers worden daarmee ondersteund bij het realiseren van hun eigen duurzaamheidsambities, waaronder de CO2-prestatieladder.

Keurmerk Beton Bewust
Meer informatie over het Keurmerk Beton Bewust is te vinden op de website van het VOBN. Over het keurmerk meldt VOBN: “Betonmortelfabrikanten mogen het keurmerk alleen voeren, als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. Alle keurmerkhouders zijn gecontroleerd op de eisen die zijn gesteld in de branchemeetlat 2012-2013.”

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VOBN