Voortgangsrapportage Green Deal 2013

De voortgangsrapportage Green Deal 2013 geeft een duidelijk beeld van de 146 Green Deals die in 2011 en 2012 zijn afgesloten. Er zijn op dit moment zestien Green Deals helemaal afgerond en er zijn voorbeelden van opschaling van succesvolle deals.

Hoewel de Green Deal-aanpak is gestart vanuit het thema energie, gaat het inmiddels om verschillende onderwerpen: biobased economy, klimaat, grondstoffen, bouw, voedsel, mobiliteit, water en biodiversiteit.

Pijlers
Green Deals geven actueel inzicht in de dynamiek in de markt en in de knelpunten voor duurzame initiatieven. Ze voeden daarmee het Groene Groei-beleid. De acties en deelprojecten in Green Deals zijn in te delen naar de vier pijlers voor Groene Groei:

Opschaling
De rapportage geeft een beeld van de bijna 150 Green Deals die in 2011 en in 2012 zijn afgesloten. Van belang is dat de deals uit 2013 nog te kort lopen om ze in de beschouwing mee te nemen. Er zijn al voorbeelden van opschaling van succesvolle deals.

Green Deals
De Green Deal-aanpak staat bij bekend als instrument in het Groene Groeibeleid van kabinet, waarbij initiatieven uit de samenleving centraal worden gesteld. Overkoepelend doel is het optimaal benutten van de dynamiek en creativiteit in de samenleving, ten behoeve van groene groei.

De rapportage is in te zien via de officiële website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)