'Continueer ingezette weg Energieakkoord ook na 2023'

De ingezette weg van het kabinet bij uitvoering van het SER Energieakkoord moet ook na 2023 gecontinueerd worden. Daartoe roept Teun Bokhoven, voorzitter van de Duurzame Energie Koepel op.

Dit om ook de investeringszekerheid voor bedrijven in de periode 2020-2030 te continueren. De Duurzame Energie Koepel de gepubliceerde persberichten van EREC en EREF, de Europese Koepelorganisaties van alle Duurzame Energie Koepels in Europa, waarbij de koepel, is aangesloten.

Veel van de investeringen hebben langere terugverdientijden, meldt de stichting. Zoals in innovatie, implementatie, productiemiddelen/techniek en kennis/menskracht.

Doelen vaststellen
Bokhoven bepleit dat het Nederlandse kabinet in de periode tot 2030 op ambitieuze wijze 3 Nederlandse doelen vaststelt. Dat betekent volgens hem zeer stevige doelen voor in Nederland opgewekte duurzame energie en groene energie-efficiency en niet alleen of vooral inzet in CO2-besparing op fossiele energie.

Eerder noemde de Duurzame Energie Koepel het SER Energieakkoord voor duurzame groei een eerste stap in de energietransitie. Bokhoven deed tijdens zijn nieuwjaarstoespraak een oproep voor drie fundamentele doorbraken, om de transitie met succes te laten verlopen.

Het persbericht van EREF waaraan in dit bericht door de Duurzame Energie Koepel aan wordt gerefereerd, is via deze link in te zien.

Deel dit artikel

permalink