Nieuwe generatie vulstoffen verbetert eigenschappen gevelverven

Een generatie vulstoffen dient als basis voor slimme gevelverven, met verbeterde eigenschappen. Door het belangrijkste bestandsdeel te optimaliseren is een nieuwe standaard op het gebied van gevelverf ontwikkeld.



De slimme gevelverven genaamd iQolor, oftewel Intelligent Color, zijn geïntroduceerd door Sto Isoned. Aanpassing van de vulstoffen heeft invloed op de functionaliteit van de gevelverf en verbetert de eigenschappen. Verf bestaat uit pigmenten, bindmiddel en vulstoffen; de combinatie ervan bepaalt de kwaliteit van de verf. Vulstoffen zijn van grote invloed op de prestaties van de verf, deze vormen namelijk het grootste bestanddeel, 80 procent.

Nieuwe norm
Tot nu toe is gevelverf meestal ingedeeld op basis van bindmiddel. De iQolor functie-indeling van Sto is vernieuwend, vertelt Jan Hoks, productmanager Sto Isoned. “Vulstoffen bepalen de eigenschappen van de gevelverf in grote mate. Ze zijn niet alleen essentieel om laagdikte op te bouwen."

"Over de gehele gevel dragen ze bij aan de additionele eigenschappen van de gevelverf, zoals onder andere een harder oppervlak, een verbeterde dekking op de korrel en meer donkere kleuren. Sto werkt continu aan producten die de traditionele, maar ook de toekomstige taken van de gevel aan kunnen. iQolor van Sto is de nieuwe norm voor gevelverf", aldus Hoks.

Sto Isoned meldt dat de iQolor producten voor bescherming, levensduur, kleurstabiliteit en duurzaamheid staan. Tot deze familie behoren inmiddels de gevelverven StoColor X-black, StoColor Silco / Silco G, StoColor Lotusan G en StoColor Royal.

 



Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Sto Isoned bv