Distributiecentrum in Zwolle voorzien van sandwichpanelen  

Online warenhuis Wehkamp bouwt dit jaar een geautomatiseerd distributiecentrum in Zwolle. Het moet volgens het onlinewarenhuis het grootste distributiecentrum voor internetverkoop ter wereld worden, met een nieuwbouwinvestering van meer dan honderd miljoen euro.



Wehkamp.nl bouwt het distributiecentrum in samenwerking met logistiek vastgoedontwikkelaar WDP Nederland. Met een bedrag van zeventig tot tachtig miljoen euro is RFS Holland Holding de grootste investeerder in het project. Dit bedrag gaat naar de inrichting van het gebouw en het geautomatiseerde magazijnsysteem dat geleverd word door Knapp.

Het ontwerp van het distributiecentrum werd gemaakt door architectenbureau DENC. De gevel van het distributiecentrum bestaat uit geïsoleerde panelen voorzien van een speciaal voor dit project ontwikkelde EuraMica finish van Euramax, een coating die zijn eigen kleur reflecteert.

Het ontwerp van dit project is een mooi voorbeeld van de verschuiving van standaard leveranties naar maatwerk. Kingspan Geïsoleerde Panelen denkt graag mee over de invulling van maatwerk en levert een actieve bijdrage in het ontwerpproces. Zo zijn verzoeken in te dienen aangaande kleur en coating, maar kan men ook denken aan afgeronde hoeken of samenspel met andere materialen.

Hiernaast heeft Kingspan Geïsoleerde Panelen gecertificeerde medewerkers op het gebied van BREEAM en dragen de verschillende producten uit het assortiment bij aan een hoge rating in verschillende gebouwlabels op het gebied van duurzaamheid. Wehkamp streeft naar een BREEAM-certificering voor dit distributiecentrum. Men verwacht het nieuwe pand te kunnen betrekken in de zomer van 2015.



Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Kingspan Geïsoleerde Panelen

Meer nieuws uit Zwolle, Overijssel