Brabantse sportverenigingen gaan verduurzamen

De provinciale sportkoepel Sportservice Noord-Brabant en Green Liz gaan Brabantse sportvereniging helpen verduurzamen. Betrokken partijen hebben hun samenwerking vastgelegd in een overeenkomst.

In het kader van het terugdringen van de energierekening, het verduurzamen van de accommodatie en het leveren van een positieve bijdrage aan het milieu, werd de overeenkomst ondertekend. Handtekeningen werden gezet door Sandra Heerius, directeur Sportservice Noord-Brabant, Jeroen Troost, commercieel directeur BAM Utiliteitsbouw en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd en Peter Smit, directeur Actorion Communicatie.

Green Liz
Green Liz is een innovatief concept dat volledig is gericht op het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed, zoals gemeentehuizen, sportaccommodaties, theaters en scholen. De initiatiefnemers van Green Liz zijn BAM Utiliteitsbouw en Actorion Communicatie.

Via deelname aan Green Liz kunnen sportverenigingen hun gebouwen budgettair neutraal verduurzamen. Ze financieren de verduurzaming met de besparingen die op de energielasten worden bereikt via het gebruik van ledverlichting, isolatiemateriaal en zonnepanelen. Alleen al op financiële gronden is deelname aan Green Liz meer dan de moeite waard. Maar het verduurzamen van vastgoed betekent ook dat een bijdrage wordt geleverd aan een beter milieu. 

“Op deze manier helpen wij sportverenigingen niet alleen een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Wij willen sportverenigingen ook structureel versterken”, aldus Sandra Heerius. “Dit willen wij doen door te helpen bij het genereren van inkomsten en het verlagen van de kosten van exploitatie en beheer. Green Liz biedt hiervoor een aantrekkelijk totaalpakket aan.”

Momenteel zijn de betrokken partijen druk bezig met het in kaart brengen van geschikte accommodaties. Geïnteresseerde partijen mogen zich melden bij Sportservice Noord-Brabant.

Foto: Jeroen Troost (commercieel directeur BAM Utiliteitsbouw) en Sandra Heerius (directeur Sportservie Noord-Brabant)

Deel dit artikel

permalink