Gemeente Reusel-De Mierden neemt deel aan project Frisse Scholen

Scholen moeten duurzaam, energiezuinig en fris worden gebouwd, vindt de gemeente Reusel-De Mierden. Daarom doet deze gemeente mee aan het project Frisse Scholen.

Een overtuigend resultaat daarvan is het frisse, energiezuinige en duurzame schoolgebouw van de BredeSchoolPlus. De behaalde resultaten worden uiteengezet in een brochure, die onlangs werd gepubliceerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De brochure beschrijft het ontwikkelingsproces van het BredeSchoolPlus-gebouw en de daarbij gemaakte keuzes. Daarnaast geeft de brochure een overzicht van de meest recente meetresultaten sinds de ingebruikname in 2010.

Overtreffen
Bijzonder is dat de behaalde besparingen de verwachtingen overtreffen. De wat hogere exploitatiekosten worden dankzij een veel lagere energierekening zeer snel terugverdiend. Zo behaalt de school een jaarlijkse energiewinst van omgerekend € 6.000,-. Dit zonder budgetoverschrijding, én met zeer tevreden leraren en kinderen.

Op weg naar frisse scholen
Steeds meer gemeenten en schoolbesturen spannen zich in om hun scholen ‘fris’ te maken. Dit doen zij door het binnenklimaat te verbeteren en de energierekening en CO2-uitstoot te verlagen. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland volgt de inspanningen van deze scholen en stimuleert de uitwisseling van opgebouwde kennis.

Deel dit artikel

permalink