Integrale aanpak voor Gelders Huis Arnhem

Het consortium ‘In Domu Nova BV’ is als een van de drie consortia geselecteerd voor de dialoogfase van de Publiek Private Samenwerking Gelders Huis in Arnhem. Deze provinciale huisvesting aan de Markt wordt vernieuwd, met een grote besparing op onderhoud en energielasten als doelstelling.

De provincie kiest voor functionele passende huisvesting voor de provinciale organisatie in een gebouwenensemble, dat één logisch en onlosmakelijk geheel vormt. Dit toekomstige geheel heet 'Het Gelders Huis'. Het Gelders Huis voldoet aan de provinciale ambities voor kwaliteit, flexibiliteit, het Nieuwe Werken en duurzaamheid.

Integrale aanpak
Voor de vernieuwing van de huisvesting kiest de provincie voor een integrale aanpak van ontwerp tot beheer middels een geïntegreerde contractvorm via een aanbesteding met concurrentiegerichte dialoog. Het aanbestedingstraject bestaat grofweg uit drie fases, de selectiefase, de dialoogfase en het gunnen. De drie consortia's zijn als volgt: Facilicom PPS Het Gelders Huis B.V. i.o., Gelder Gilde en In Domu Nova B.V. i.o..

Ambities
DGMR, dat deel uitmaakt van het consortium ‘In Domu Nova BV’, meldt dat er in de loop van 2014 een ontwerp voor de vernieuwing wordt gemaakt. DGMR zal onder andere expertise en ontwerpcapaciteit inbrengen om ambities ten aanzien van duurzaamheid, veiligheid en gezondheid te helpen waarmaken. VolkerWessels fungeert als penvoerder.

De bouwactiviteiten starten begin 2015, met een einddatum van 2016.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door DGMR

Meer nieuws uit Arnhem, Gelderland