Vernieuwde Kunsthal opent deuren

De Kunsthal in Rotterdam is gedurende zes maanden grondig verbouwd en opende recentelijk zijn deuren. Het gebouw dateert uit 1992 en was toe aan grootschalig onderhoud.

Om de Kunsthal weer up-to-date te brengen zijn Stichting Kunsthal Rotterdam, gemeente Rotterdam en een consortium van een viertal Rotterdamse bedrijven betrokken. Gekozen is voor een integrale planaanpak.

In het kader van de verduurzamen zijn verschillende maatregelen doorgevoerd. Zo zijn de glazen gevel en het dak uitgerust met nieuwe materialen met een hogere isolatiewaarde en wordt energiezuinige verlichting ingezet. De renovatie van de daktuin, dat ook een onderdeel was van de verbouwing, is door Cityroofs uitgevoerd. 

De daktuin was ongeveer twintig jaar oud. Met name de te lage isolatiewaarde en het einde van de levensduur van de dakbedekking, was reden om de daktuin te vernieuwen. De oorspronkelijke vormgeving en sfeer vormden hierbij het uitgangspunt. Zo blijft het vertrouwde beeld van de daktuin behouden én kan het, in verjongde vorm,  weer tientallen jaren mee.

De pas aangelegde daktuin krijgt nu de kans om mooi te volgroeien

Nieuwe dakbedekking
Om te renoveren is de oude daktuin volledig afgegraven, waarbij het daktuinsubstraat is opgeslagen in een tijdelijk depot om in de nieuwe daktuin te hergebruiken. Het dak is voorzien van nieuwe dakbedekking en isolatie. In een tijdsbestek van ongeveer twee maanden heeft de daktuin weer vorm gekregen. In de gerenoveerde daktuin staan nu onder andere zeven Conference perenbomen en is er Hedera helix 'Baltica' als bodembedekker aangeplant. De jonge boompjes zijn vast gezet met boombanden en door middel van kluitverankering ook ondergronds verankerd. Tijdens veel wind zorgt dit voor extra ondersteuning.

De vernieuwde en verduurzaamde Kunsthal is op 1 februari jl. geopend. De daktuin is niet toegankelijk voor de kunstliefhebbers, maar wel te aanschouwen vanachter glas.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Cityroofs

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland