Subsidieregeling voor energiedisplays scholen

Scholen die zonnepanelen aanschaffen kunnen vanaf 1 februari subsidie aanvragen voor de aanschaf van een energiedisplay. Dit display maakt inzichtelijk hoeveel stroom wordt opgewekt door de gerealiseerde panelen.

De provincie Gelderland wil scholen met deze subsidie helpen om zonne-energie op hun daken te realiseren. Recentelijk werd de Helpdesk Zon Gelderland geopend, die scholen, bedrijven en sportverenigingen moet ondersteunen op het gebied van zonne-energie.

Scholen die een energiedisplay plaatsen in de hal van de school maken jongeren vertrouwd met duurzame en lokaal opgewekte energie. Daarmee heeft het display een educatieve functie en zou het onderdeel kunnen uitmaken van een lesprogramma over deze vorm van duurzame energie.

Eisen
Het display moet energiezuinig zijn (minimaal een A++ label), op een centrale plaats worden opgehangen en de zonnepanelen moeten samen een minimaal vermogen van 10 kiloWattpiek hebben. Per set zonnepanelen kan één display worden gesubsidieerd. De subsidie bedraagt maximaal 1500 euro per energiedisplay. Meer informatie is te vinden op de website van provincie Gelderland.

Energietransitie
Het opwekken van zonne-energie op daken draagt bij aan de doelen in het Gelderse programma Energietransitie: 14 procent hernieuwbare energie in 2020 waarvan minimaal de helft lokaal wordt opgewekt. Zonne-energie leent zich uitstekend voor lokale decentrale opwekking.

Deel dit artikel

permalink