Congres Smart Sustainable Innovation

Het congres ‘Smart Sustainable Innovation: the Global Perspective’ wordt op 13 en 14 mei 2014 gehouden. Dit evenement is vooral interessant voor onderzoekers en professionals op het gebied van duurzame innovaties.

Op 12 mei 2014 is er voorafgaand aan het congres een voorprogramma op het Utrecht Science Park met als thema Duurzame Science Parks.

Global Perspective
De conferentie slaat een brug tussen wetenschap en praktijk en toont onderzoek en projecten met een economische en maatschappelijke meerwaarde; in regionaal en/of (inter)nationaal perspectief. Een bijeenkomst waarin de samenwerking met de beroepspraktijk, kenmerkend voor een University of Applied Sciences, centraal staat.

Het congres vormt een logisch vervolg op de Duurzaam Doen conferenties, die de HU de afgelopen vijf jaar organiseerde. Tijdens het event presenteert de HU tevens de start van het Center of Expertise Smart Sustainable Cities.

Naast plenaire lezingen met prominente keynotesprekers staan er acht themabijeenkomsten op het programma. Iedere bijeenkomst staat onder leiding van een toonaangevende themadeskundige uit het vakgebied en telt zes interactieve sessies.

De vier themabijeenkomsten op dinsdag 13 mei zijn:
Smart Sustainable Cities: The Physical Transition
Innovation accross Continents
Social Innovation and New Forms of Entrepreneurship
Circular Economy

De vier themabijeenkomstens op woensdag 14 mei zijn:
Smart Sustainable Cities: Policy and Regulatory Transition
Science2Business for Smart Growth
Human Technology
Open Innovation Accelerators

Bijdrage
Geïnteresseerden die een interessant onderzoek of project hebben dat binnen een van de acht thema's past, worden uitgenodigd om daarover een sessie (20-25 minuten te verzorgen). Stuur vóór 15 februari uw sessievoorstel (max. 1 A4, in het Engels) naar het TII secretariaat: tii@tii.org (c.c. naar Andy.Wagenaar@hu.nl).

Vermeld daarin de inhoud van uw sessie, een pakkende titel, het thema, en de namen van de sessieleiders met contactgegevens en functie. Klik hier voor meer informatie over de thema’s.

Deel dit artikel

permalink