Samenwerkingsovereenkomst voor herontwikkeling de Cruquiushoeve

De locatie Cruquiushoeve, gemeente Haarlemmermeer, wordt herontwikkeld als een nieuw woongebied met maximaal 1.000 woningen inclusief voorzieningen voor stadslandbouw en groene recreatie.

De herontwikkeling wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, woningstichting Eigen Haard en Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN).

Planontwikkeling
In samenwerking met landschapsarchitect Michael van Gessel en AM Concepts is een plan ontwikkeld waarbij de nieuwe woningen via een zogenoemde kamer=kavelstrategie zorgvuldig en fasegewijs in het landschap worden ingepast.

De partijen werken de plannen uit met SEIN en de gemeente Haarlemmermeer, waarbij ook belangstellenden, omwonenden en andere belanghebbenden actief worden betrokken.

Toekomstige woongebied
De Cruquiushoeve is gesitueerd tussen Heemstede en Hoofddorp. Het toekomstige woongebied grenst aan de Haarlemmermeersche Golfbaan, de Ringvaart en het stoomgemaal Cruquius en ligt dichtbij zee, Schiphol, Haarlem en Amsterdam. Het nieuwe woongebied zal vanaf het begin profiteren van het parkachtige groen met volgroeide bomen op de Cruquiushoeve, de oudste bomen in de Haarlemmermeer.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Haarlemmermeer, Noord-Holland