Woon- en zorgcomplex in Heemstede bereikt hoogste punt

De bouw van Nieuw Overbos in Heemstede bereikt vandaag, 20 februari, het hoogste punt. Het moderne woon- en zorgcomplex met bijbehorende voorzieningen in een groene setting zal eind dit jaar worden opgeleverd. 

Nieuw Overbos omvat de ingrijpende vernieuwing van het voormalige zorgcentrum Het Overbos. Deze modernisering komt voort uit de veranderende zorgvraag van ouderen. Het nieuwe complex biedt bewoners meer onafhankelijkheid, voorzieningen op maat en comfort. Hét thema van Nieuw Overbos is contact op alle niveaus: fysiek waardoor de accommodatie goed is ingebed in de omgeving, visueel zodat er aangenaam zicht is voor de bewoners en omwonenden en sociaal zodat goed contact wordt gestimuleerd tussen alle mensen die met de zorginstelling te maken hebben.

Ook om die reden is geïnvesteerd in de uitstraling en de kwaliteit van het landgoed waar de zorginstelling is gehuisvest. De initiatiefnemers binnen dit project zijn Stichting Sint Jacob, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM.

Programma
Voor Stichting Sint Jacob ontwikkelt AM zes groepswoningen met in totaal 42 wooneenheden voor ouderen die zorg en verpleging behoeven, een wijkzorgcentrum met dagopvang en twintig vrije sector huurappartementen voor ouderen. AM ontwikkelt voor Syntrus Achmea Real Estate & Finance  77 vrije sector huurappartementen voor ouderen en een gezondheidscentrum met een apotheek. Daarnaast worden ruim 200 parkeerplaatsen gerealiseerd, voor het grootste deel in een parkeergarage.

De locatie Nieuw Overbos is ontworpen door Drost + Van Veen architecten in Rotterdam in samenwerking met Vista Landschapsarchitectuur en Stedenbouw. De realisatie is in handen van BAM Woningbouw (Amsterdam), BAM Civiel, BAM Nelis De Ruiter en BAM Milieu. De bouw is in november 2012 gestart.

Deel dit artikel

permalink