Nieuw onderkomen gemeente Groningen geopend

Het nieuwe kantoor op het Europapark werd onlangs officieel geopend door wethouder Ton Schroor (Personeel & Organisatie). Bijzonder is het duurzame karakter van de nieuwbouw, gekenmerkt door zichtbare én onzichtbare oplossingen.

In de ontwerpfase en tijdens de bouw was Deerns betrokken als belangrijke spil tussen de ambities van de gemeente en de toegepaste oplossingen. Het duurzame karakter van de nieuwbouw kenmerkt zich door veel glas en licht, twee atria, binnentuinen en er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst.

Zoals eerder gemeld zijn er ook onzichtbare oplossingen toegepast. Zo is er gekozen voor een gasloos gebouw, met een ondergrondse WKO-installatie in combinatie met een warmtepomp. De WKO slaat de warmte in de zomer in de bodem op, zodat dit in de winter gebruikt kan worden voor verwarming. Een oplossing met flexibiliteit op het oog; toekomstige kantoor- en woongebouwen kunnen een aansluiting op deze installatie krijgen.

Flexibiliteit
Als eerste kantoorgebouw in Nederland zijn speciale holle vloeren aangebracht waarin de techniek is weggewerkt en geïntegreerd. De verschillende vloerdelen zijn eenvoudig demontabel en kunnen later opnieuw worden ingezet. De duurzame holle vloer, in samenwerking met de zichtbare en onzichtbare oplossingen moet dit kantoor een comfortabele plek maken voor mensen om te werken én voor de bezoekers.

Deel dit artikel

permalink