Bouw-energieforum met grensoverschrijdende contacten

11 maart 2014

Bouw- en energie-experts uit beide landen komen op 11 maart bijeen om grensoverschrijdende contacten te leggen, in Nootdorp. Producten, technieken en het voordeel voor de klant zijn de onderwerpen die besproken zullen worden. Naast de bijeenkomst op 11 maart is het op 12 en 13 maart mogelijk om individuele afspraken te maken met acht Duitse bedrijven.

De doelstellingen van het energieakkoord zijn ambitieus: in 2020 moeten we in Nederland ca. 100 PJ minder energie verbruiken dan nu. Duitsland heeft al vele jaren ervaring met energiebesparing. Daarom is nu het juiste moment om te profiteren van de kennis die onze buren in huis hebben en onze krachten te bundelen. De economie trekt voorzichtig weer aan en gebouwen stijgen door energiebesparende maatregelen in waarde. Eindgebruikers, zowel consumenten als bedrijven, worden gemotiveerd om nu te investeren.

De Nederlands-Duitse Handelskamer heeft een reeks experts uit beide landen aangevraagd, met een innovatieve kijk op de marktontwikkelingen en duurzame technieken. Zo zal Onno Dwars, Manager Duurzaamheid bij VolkerWessels Vastgoed en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, vertellen over een best practice: de circulaire herhuisvesting in Duiven. Daarnaast zal Jelka Schedlinksy, Consultant in opdracht van het Energy Efficiency Export Initiative ingaan op het belang van energie-efficiëntie vanuit Duits perspectief. Het volledige aanbod van sprekers gedurende de dag is te vinden op de website van de Nederlands-Duitse Handelskamer.

Op 12 en 13 maart 2014 bestaat de mogelijkheid om met de volgende acht Duitse bedrijven een persoonlijk gesprek bij u op kantoor aan te vragen. Deze bedrijven zullen in het kader van de bijeenkomst te gast zijn en zien uit naar een toekomstige samenwerking met Nederlandse partners. Dit zijn:
Meetapparatuur voor het testen van luchtdichtheid:
- BlowerDoor GmbH
Vensters, deuren en kozijnen:
- Fieger Lamellenfenster GmbH
- Pural GmbH & Co.KG
- Raico Bautechnik GmbH
Verwarm- en koelsystemen:
GeoClimaDesign AG 
- Kübler GmbH
- Wätas Wärmetäuscher sachsen GmbH
Isolatie:
-
Porextherm Dämmstoffe GmbH

De uitgebreide bedrijfsprofielen zijn via deze link te bekijken.

Het evenement is gericht op bedrijven uit de bouw- en energiebranche, gemeenten en woningbouwcoöperaties. Aanmelding voor de bijeenkomst of voor de individuele gesprekken met de deelnemende bedrijven verloopt door op de button 'Aanmelden' te klikken.

Deel dit artikel

permalink