GPR Gebouw Certificaat toont duurzaamheid officieel aan

Gebouweigenaren die de duurzaamheid van panden aan willen tonen, kunnen dat vanaf nu doen met een GPR Gebouw Certificaat. Het certificaat voor vergunningsfase of opleverfase wordt uitgegeven door erkende GPR Gebouw Assessoren, voor zowel nieuwe als bestaande bouw.

GPR Gebouw Certificaten is ontstaan vanuit een behoefte uit de markt om duurzaamheid van gebouwen officieel en onafhankelijk aan te tonen. Partijen als vastgoedbeheerders en gebouweigenaren kunnen nu hun duurzame gebouwen en voorraad officieel verantwoorden bij aandeelhouders en andere belanghebbenden.

Erkende assessoren
Alle GPR Gebouw Certificaten worden uitgegeven door erkende GPR Gebouw Assessoren. Zij valideren de betreffende GPR Gebouw-berekening, vragen het GPR Gebouw Certificaat aan en geven het uit aan de opdrachtgever. GPR Gebouw Assessoren zijn GPR Gebouw Experts die de GPR Gebouw Assessorcursus en het Assessorexamen met goed gevolg afgelegd hebben.

GPR Projecten
De website GPR Projecten geeft een overzicht van duurzame GPR Projecten in Nederland. Alle GPR Gebouw-berekeningen waarvan een certificaat wordt uitgegeven, worden hierop gepubliceerd. Meer informatie over de GPR Certificaten en de tarieven staan op deze website.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen