Renovatie in de elektrotechniek biedt uitkomst

Uit onderzoek van RVO is gebleken dat comfort de belangrijkste reden is voor huiseigenaren om tot energiebesparende maatregelen over te gaan.

Wooncomfort verbeteren en kosten besparen zijn de belangrijkste drijfveren om energiebesparende maatregelen uit te voeren.

Tekst: Margreet Bouwman

Wat opvalt in dit onderzoek is dat kosten besparen op energie belangrijk is. De totale elektrische installatie wordt in dit onderzoek echter niet genoemd, terwijl een aanpassing hierop juist kan leiden tot deze

energiebesparing. Niet alleen bij nieuwbouwprojecten kan er worden bespaard op energieverbruik, maar ook bij renovatie van bestaande bouw.

Duurzaam omgaan met gebouwen
“Renovatie van bestaande woningen en bedrijfsgebouwen is een trend in Nederland”, aldus Jan Nieuwhart, sales manager bij ABB en voorzitter van het marktsegmentteam commercial building.

“Door renovatie kunnen gebouwde omgevingen, zoals de grote naoorlogse woonwijken, goed worden aangepast aan de huidige en toekomstige wooneisen die worden gesteld aan comfort en veiligheid. Ook biedt renovatie de mogelijkheid om duurzamer met het milieu om te gaan, mede omdat er bij renovatieprojecten sprake is van minder afval dan bij nieuwbouwprojecten. En dankzij renovatie worden gebouwen hergebruikt. Hierdoor wordt er spaarzamer omgegaan met de schaarse ruimte in ons land. Elektrotechniek speelt een belangrijke rol bij renovatieprojecten. Moderne elektrotechnische installaties in huizen en bedrijfsgebouwen dragen voor een belangrijk deel bij aan een hoger woon- en werkcomfort en een veiligere omgeving. Daarnaast kennen ze een lager energieverbruik waardoor er kosten worden bespaard”.

In het volledige artikel, eerder gepubliceerd in Duurzaam Gebouwd Magazine nummer 24, komt Marcel den Haan, branchemanager Fedet, aan het woord en wordt ingegaan op wooncomfort op maat bij renovatie. Lees het volledige artikel in pdf-vorm.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Fedet