Eerste Energiebespaarleningen verstrekt

De eerste leningen zijn gestrekt door het Nationaal Energiebespaarfonds. Stef Blok en vertegenwoordigers van verschillende partijen bezoeken een familie die aan de slag gaat met zo’n lening.

Minister Stef Blok, samen met vertegenwoordigers van de Rabobank, de ASN Bank, het Nationaal Energiebespaarfonds en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten bezochten op 6 maart in Almere een familie die een Energiebespaarlening heeft genomen. De familie zal de woning uitrusten met hoogrendementsbeglazing, isolerende deuren, isolerende gevelpanelen en zonnepanelen.

Verbeteren wooncomfort

Blok over de families die een Energiebespaarlening hebben genomen: “Zij kunnen nu werk maken van het verbeteren van hun huis en wooncomfort. Dit is goed nieuws voor hun woonlasten, het milieu en de werkgelegenheid in de bouw.”

Vanaf 21 januari 2014 is het voor huiseigenaren mogelijk om een Energiebespaarlening af te sluiten. Hiermee kunnen zij slim investeren in energiebesparende maatregelen. Slim, omdat de Energiebespaarlening een lage rente biedt, de lening op ieder gewenst moment boetevrij afgelost kan worden en in bepaalde gevallen fiscaal aftrekbaar is.

De officiële website van ‘Ik investeer slim’ maakt particulieren duidelijk wat de mogelijkheden zijn van zo’n lening. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Almere, Flevoland