Expert Daan Bruggink genomineerd als Ingenieur van het Jaar

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) organiseert ook dit jaar weer de Ingenieur van het Jaar-verkiezing. Doel van de verkiezing is om de meerwaarde van ingenieurs voor de maatschappij zichtbaar te maken.

De winnaar van de titel ‘Ingenieur van het jaar’ wordt op 19 maart 2014 bekendgemaakt tijdens een evenement in Eindhoven. Op dat moment wordt duidelijk wie de opvolger wordt van Pieter Kool, de huidige Ingenieur van het Jaar.

De finalisten van 2014 presenteren zich door middel van een film op de officiële website van Ingenieur van het Jaar. Een van de drie finalisten is Daan Bruggink, architect en oprichter van ORGA architect en tevens expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd.  

Natuur als inspiratie
Daan laat zich in zijn ontwerpen inspireren door de natuur, zowel in vorm als techniek. Dit levert vele modern ecologische gebouwen op die door een breed publiek gedragen worden. Tevens is hij koploper op het gebied van het innovatieve biobased bouwen. 

Het aantrekkelijke van zijn vak vindt Daan dat het een heel gevarieerd beroep is. “Zo ben je enerzijds heel sociaal bezig wanneer je het woonhuis van iemands dromen ontwerpt, of juist de ambities van iemands levenswerk vorm geeft”, aldus Bruggink.

Het is tot 15 maart 2014 mogelijk om te stemmen op de Ingenieur van het Jaar. Meer informatie over de verkiezing is na te lezen via de officiële website.

Deel dit artikel

permalink