De Groot & Visser nieuwe partner van Duurzaam Gebouwd

Onlangs trad De Groot & Visser toe als partner bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. Middels een interview worden de duurzame doelstellingen van de organisatie duidelijk.

Wat zijn de kernactiviteiten van uw bedrijf?

De Groot & Visser is specialist op het gebied van aluminium ramen, gevels, zonwering en solar. Naast de bestaande systeemhuizen heeft De Groot & Visser een eigen R&D afdeling voor nieuwe, vooruitstrevende producten. Met een eigen testcentrum kunnen we de bevindingen direct terugkoppelen om continu te blijven verbeteren.

In onze visie staan mens en milieu centraal bij de processen en de producten die we maken. Dat uit zich in onze inzet voor werkplezier bij onze medewerkers, voor gezamenlijke verantwoordelijkheid bij het bouwproces en voor het verduurzamen van gebouwen en onze producten.

Op welke manier(en) zet uw organisatie in op duurzaamheid?

De directie van De Groot & Visser leeft vanuit de filosofie dat we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het in stand houden en verbeteren van het milieu. Vanuit die visie is de directie betrokken bij het voeren van een actief milieubeleid, gericht op het beperken van de milieueffecten van haar bedrijfsvoering, het continu verbeteren van haar milieuprestaties en het voldoen aan de vigerende wet- en regelgeving. Om daadwerkelijk en doelgericht uitvoering te geven aan dit beleid zijn wij actief lid van organisaties die milieuverbetering en duurzaamheid nastreven en wordt daarnaast ook gewerkt aan een milieumanagementsysteem dat voldoet aan de internationale norm ISO 14001:2004.

Naar welke duurzame producten en / of diensten die u levert is de vraag vanuit de markt het grootst?

Hoog isolerende gevels, building integrated photovoltaics en onze nieuwe klimaatgevel.

Welk door u uitgevoerd project of welke door u geleverde dienst is het meest duurzaam en waarin komt dit het best tot uiting?

Qua projecten hebben we eerste de volledige gebouwschil van TNT Green Office geleverd (duurzaamste kantoor op dat moment), vervolgens de gehele gebouwschil van de Monarch (hoogste BREEAM-score in uitvoeringsfase op dat moment) en recentelijk Lely Industries (het project met de huidige hoogste BREEAM-score). Onze gevelsystemen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn zeer luchtdicht. Daarnaast denken we in een vroeg stadium mee om zo mee te werken aan de meest optimale situatie.

Wat is de reden dat uw bedrijf partner is geworden van Duurzaam Gebouwd?

Duurzaam Gebouwd is een mooi platform om de discussie aan te gaan over de gebouwde omgeving. Het delen van kennis staat hier hoog op de prioriteitenlijst en dat is ook de insteek van De Groot & Visser. Bouwen in een integraal proces waarbij samenwerking essentieel is. De samenwerking en interactie is nog belangrijker bij duurzaam bouwen waar de verschillende disciplines continue op elkaar ingrijpen.

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht u de komende jaren?

In de nabije toekomst zal de term duurzaamheid veel meer wegkruipen bij daadwerkelijke producten en materialen en steeds meer aankomen bij de behoefte. Wat wil de gebruiker? En wat wil de gebruiker over 10-20-50 jaar? Als we daarop in kunnen spelen, dan zal de gebouwde omgeving vele malen langer mee gaan en zijn er minder aanpassingen nodig zijn. Door goed advies en doordachte beslissingen te maken bouwen we per definitie duurzamer.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door De Groot & Visser bv