Historische panden verduurzamen met Groene Menukaart

Sinds vrijdag 14 maart is de Groene Menukaart voor iedereen gratis te gebruiken. Deze online kaart laat zien hoe eeuwenoude panden energiezuiniger kunnen.

Hiervoor heeft De Groene Grachten gezorgd, stichting van voormalig astronaut Wubbo Ockels, in samenwerking met gemeente Amsterdam, Search BV, Liander, Philips, Stadsherstel Amsterdam, Taxand en Raedthuys Groep. Daarnaast sloten zes ‘Kennispartners’ aan, te weten Royal HaskoningDHV, Tauw, Deerns, Waternet, Liandon en Emma Architecten.

Historisch pand verduurzamen

De gratis Groene Menukaart is beschikbaar en bedoeld voor iedereen met een historisch pand. Deze kaart geeft antwoord op vragen als: ‘Wat betekenen de tientallen, duurzame mogelijkheden voor het comfort?’, ‘Hoe groen zijn ze?’, ‘Hoe zit het met financiering en regelgeving?’ Met behulp van een wensenlijst kan de bezoekers in een oogopslag zien hoe hij zijn pand naar eigen wensen en eisen duurzaam kan maken.

Restauratie

Stichting De Groene Grachten heeft inmiddels 6 grachtenpanden op de Nieuwe Prinsengracht duurzaam gerestaureerd, een windmolen voor Amsterdam gereed gemaakt en een start gemaakt met de aanleg van 1 hectare natuurgebied op de Amsterdamse daken.



Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Search

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland