Eerste KOMO-certificaat renovatiespouwankers

Wallcare heeft afgelopen 11 maart als eerste bedrijf van IKOB-BKB het KOMO-certificaat ontvangen voor het aanbrengen van Fischer-renovatiespouwankers.

Het doel van deze certificering is om een kwaliteitsimpuls te geven aan de markt van de verwerking van renovatiespouwankers. Zodra een gecertificeerd bedrijf dit werk uitvoert, wordt dit gemeld bij IKOB-BKB. Steekproefsgewijs controleert deze specialist in bouw- en vastgoedcertificering of de gemelde projecten aan de eisen voldoen. Dankzij deze kwaliteitsborging zijn opdrachtgevers verzekerd van een goede applicatie.

Beoordelingsrichtlijnen

De certificaten zijn afgegeven op basis van de Beoordelingsrichtlijnen BRL 2826 en de URL 40.01. In deze richtlijnen staan objectieve eisen voor de uitvoering van de werkzaamheden en voor de externe controle door IKOB-BKB. Samen met Fischer, een van de initiatiefnemers, heeft een breed samengestelde technische commissie criteria opgesteld.

Gevels

Voor de KOMO-certificaten die zijn afgegeven op basis van de Beoordelingsrichtlijn BRL 2826 komen ook andere onderdelen in aanmerking, zoals het uitvoeren van voegwerk. Op dit moment wordt gewerkt aan nieuwe richtlijnen voor het reinigen en het hydrofoberen van gevels.

 

Foto: Van links naar rechts staan Jeroen van der Eeze (IKOB-BKB), Erik Frerichs (Wallcare), Robert van Deuveren (Fischer) en Hans Frerichs (Wallcare).

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door SKG-IKOB Certificatie