Nederlanders isoleren voor Groningen

Met de actie ‘Geef uw huis een warme jas. Daarmee sparen we Gronings gas.’ wil Natuur & Milieu Nederlanders aanmoedigen hun huis te laten isoleren.

Voor elke duizendste inschrijver op Slimwoner.nl schenkt dit goede doel een warme jas aan een ingeschreven Groninger. Zijn huis ontvangt dan een gratis isolatiepakket. De eerste actie is ‘spouwmuurisolatie’.

“Elke Nederlander die zijn huis isoleert, verstookt minder gas”, zegt Olof van der Gaag van Natuur & Milieu. “Per jaar is dat al snel zo’n € 1.000.” Groningen beschikt over veel gas in de bodem. Dit Groningse gas verwarmt enorm veel Nederlandse huishoudens, maar de winning veroorzaakt zo’n 50 aardbevingen per dag in die Noord-Nederlandse provincie.

Energiebesparing

In Nederland zijn 2,4 miljoen huizen niet goed geïsoleerd. In het SER-Energieakkoord is afgesproken dat we de komende jaren 300.000 huizen gaan isoleren. Dat scheelt op den duur de helft van de CO2-uitstoot van de huishoudens. Op Slimwoner.nl kunnen mensen zich inschrijven en het e-book met tips over energiebesparing ‘Slimwoner in 22 stappen’ downloaden.

Deel dit artikel

permalink