'Meer duurzame woningen in Ede'

De nieuwe Edese gemeenteraad moet meer aandacht besteden aan het bouwen van duurzame woningen. Dat vindt vereniging Het Boddegat, in een open brief aan de Edese raadsfracties.

Volgens Het Boddegat is het van groot maatschappelijk belang dat er meer duurzame woningen komen. “Inmiddels bestaat in onze maatschappij de overtuiging dat duurzaam wonen geen luxe is, maar een bittere noodzaak. Op landelijk niveau werkt de overheid aan beleid en striktere normen voor de bestaande en nog te ontwikkelen woningvoorraad”, aldus de vereniging in haar brief.

Stimulans

Het is nu mogelijk energie-neutrale woningen te maken, maar het kost wel een extra investering tijdens de bouw. Daarom stelt Het Boddegat voor dat de gemeente gunstiger financiële regelingen voor particulieren maakt. “Subsidie, erfpacht en grondprijs aanpassen brengen duurzaam bouwen voor de gewone burger dichterbij. De gemeente Ede zich positief profileren door meer activiteiten voor duurzaam wonen te stimuleren.”

Het Boddegat is een particulier initiatief (CPO) om in Ede een sociaal en technisch duurzame woonwijk van zo’n 30 huizen te realiseren. De provincie Gelderland is medefinancier.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Ede, Gelderland