Breitner Center behaalt BREEAM-NL In-Use

Het hoofdkwartier van Philips, onlangs gerenoveerd aan de hand van de BREEAM-NL maatlat, heeft een In-Use certificaat behaald. Dit kantoor genaamd Breitner Center staat aan het Amstelplein in Amsterdam.

Betrokken bij de duurzame renovatie waren Kontek en Brink Management & Advies, beide onderdeel van Brink Groep. De organisaties werden respectievelijk gevraagd om het proces tot de BREEAM-certificering in kaart te brengen en te begeleiden en het projectmanagement voor de totale renovatie naar een activiteit gerelateerde werkomgeving te komen.

Tijdens de haalbaarheidsfase werd vastgesteld dat de BREEAM-methodiek het beste aansloot bij de duurzaamheidsambities. Het hoogst haalbare binnen de systematiek werd nagestreefd, wat een In-Use drie sterren (Very Good) kwalificatie bleek. Kontek vertaalde met de tool Leaf de ambities naar te nemen maatregelen.   

Maatregelen
Brink Management & Advies nam de maatregelen, na afstemming met de verhuurder, integraal op in het totale project. De aansturing van de verlichting, koeling en verwarming waren reeds op een hoog niveau aanwezig, maar door de grote glasgevel komt het energielabel niet hoger uit dan een E-label. Hierdoor werden andere maatregelen doorgevoerd, om zo te komen tot het certificaat.

Zo werden onder andere werkplekken met voldoende uitzicht gecreëerd en douchefaciliteiten in de kelder toegepast. Daarnaast wordt verkeers-, OV- en weersinformatie weergegeven in de centrale hal en het verhogen van de ecologische waarde van de locatie door het toepassen van een groene wand.

Toekomstbeeld
Op dit moment wordt in afstemming met de verhuurder en de energieleverancier onderzocht of een BREEAM-nl In-Use vier sterren kwalificatie haalbaar is.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Groep bv

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland