C2C-certificaat voor VICA-portaal

Het aluminium VICA-portaal van Agmi is zo ontworpen dat alle afzonderlijke materialen volledig kunnen worden hergebruikt. Daarom draagt dit product sinds eind maart het cradle-to-cradlecertificaat.

Deze certificering helpt ondernemers om hun producten intelligenter te ontwerpen. Dit heeft als doel om te komen tot een verbeterde productkwaliteit, het reduceren van milieu- en veiligheidskosten in de productketen en een goede aansluiting van de producten binnen de circulaire economie.

Draagconstructie

Het Veelzijdige Innovatieve Constructies van Aluminium (VICA) is een verkeerskundige draagconstructie, die over een rijks-, provinciale en/of gemeentelijke weg wordt geplaatst om de blauwe bewegwijzeringsborden aan te bevestigen. Dit portaal heeft een flexibele maatvoering en past daarom altijd. Dankzij het aluminium zorgt het oxidatieproces voor een natuurlijke bescherming. Daarnaast is het portaal volledig recyclebaar en dit benadrukt het ‘Cradle to Cradle Basic’-certificaat.

C2C-certificaat

Search Consultancy begeleidde Agmi in het certificeringstraject. Agmi ontving het certificaat tijdens de Intertraffic-beurs in de RAI Amsterdam, uit handen van Roy Vercoulen (Vice-President en Head of European Operations van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute).

Foto: Vercoulen (rechts) overhandigt het cradle-to-cradlecertificaat aan Patrick Vercauteren (Vice-President of Operations bij Agmi).

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Search