Krachtenbundeling met BIC Achterhoek

De vertegenwoordigers van de Gebiedsonderneming Laarberg uit Lichtenvoorde, Stichting Agrodome uit Wageningen, ROC Graafschap College in Doetinchem en de Faculteit Techniek van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) hebben donderdag 27 maart de samenwerkingsovereenkomst Biobased Innovation Center (BIC) Achterhoek ondertekend.

 

BIC Achterhoek is een internationaal project, waarin onderwijs, onderzoek, overheid en ondernemers de krachten bundelen. Dit innovatiecentrum komen diverse functies, zoals Innovatiecentrum Biobased Bouwen (ICBB), Praktijk Eiwit Onderzoek (PEO), Centrum voor Energie- en Milieu Technologie (CEMT), start-ups, Informatiecentrum Laarberg en Informatiecentrum Grolse Linie.

Biobased

Deze nieuw te bouwen gebouwen worden energieneutraal ontworpen met gebruik van biobased materialen, producten en bouwconcepten. Gebiedsontwikkeling Laarberg zorgt niet alleen voor het ontwerp en de totale inrichting van de omgeving en het gebouw, maar ook voor de aanleg van alle benodigde infrastructuur inclusief de nutsvoorzieningen. Vanaf het komende studiejaar (2014-2015) worden HAN-studenten actief ingezet, van het maken van ontwerpen tot uitwerken van innovatieve onderzoeksvraagstukken die van aangesloten ondernemers komen.

Deze samenwerking is mede ontstaan uit het Interreg IVb-project CAP'EM. Hierdoor vormt het gebouw onderdeel van een (inter)nationaal netwerk. Namens Gebiedsonderneming Laarberg tekende Paul Wentink, wethouder van Economische Zaken van de gemeente Oost Gelre. Bij volmacht tekende hij ook voor de verhinderde Han Boer, wethouder van Economische Zaken van de gemeente Berkelland.

Foto: Van links naar rechts: Folkert Potze (Graafschap College Doetinchem), Paul Wentink (Wethouder Gemeente Oost Gelre), Frank Spuij (HAN Built Environment) en Fred van der Burgh (Stichting Agrodome).

Deel dit artikel

permalink