Vernieuwde focus op projecten en prototyping

De specialist in composiet gevelconstructies Polux BV zet haar activiteiten voort onder de vlag van Flexipol Composites BV.

Sinds juni 2004 heeft Polux BV zich onderscheiden op het gebied van ontwikkeling en productie van complexe composietconstructies, met een specialisatie in gevels. Enkele voorbeelden daarvan zijn het gebouw Sozawe te Groningen, het LVI te Groningen, Het Stadskantoor Utrecht en het Nieuwe Hilton dat momenteel gebouwd wordt op Schiphol.

Als gevolg van de crisis en de achterblijvende aanwas van nieuwe opdrachten van grote complexe composietconstructies heeft Polux moeten besluiten een doorstart te maken in kleinere vorm. De merknaam Polux blijft bestaan maar dan als onderdeel van Flexipol Composites BV.

Kleinschalige projecten

In de praktijk betekent dit dat Flexipol Composites zich voornamelijk bezighoudt met de productie van kleinschalige projecten in woningbouw en utiliteitsbouw en daarnaast met prototyping van elementen die onder de merknaam Polux zijn geëngineerd en ontwikkeld.

De opgebouwde ervaring van de afgelopen jaren wordt nu ingezet ten behoeve van partijen zoals opdrachtgevers, ingenieursbureaus en aannemers, om ondersteuning te geven aan de ontwikkeling van composiet gevels. Zo kan een aannemer Flexipol Composites inschakelen om bij aanbestedingen of in de uitvoeringsfase  gebruik te maken van die expertise om geschikte partijen te vinden in binnen of buitenland voor de productie van de constructie.

Ook kan een architect of ontwikkelaar Flexipol Composites inschakelen om de engineering van een nieuwe constructie uit te voeren en te begeleiden en eventueel ook een prototype te maken. Daarmee neem je veel risico weg. Daarnaast kan de organisatie voor de opdrachtgever de kwaliteitsbewaking en productie controle voor de opdrachtgever verzorgen wanneer er extern geproduceerd wordt. In de productie kan Flexipol Composites de technische productie kennis aanbieden aan de beoogde producent om daar het kennisniveau op peil te brengen zodat de kwaliteit gewaarborgd is.

Flexipol Composites dient op deze wijze de belangen van alle partijen op verschillende manieren.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Flexipol Composites BV