Gratis zonnepanelen in Hoofddorp

In de wijken Graan voor Visch en Bornholm in het Noord-Hollandse Hoofddorp hebben Ymere-huurders gekozen voor zonnepanelen op hun dak.

Deze zonnepanelen krijgen ze als aanbieding van het lokale energiebedrijf Tegenstroom. Deze panelen leveren de huurder per direct een lagere energierekening op van minstens € 50 per jaar: Tegenstroom plaatst 8 zonnepanelen, zonder dat de huurder of eigenaar Ymere iets hoeft te investeren. De huurder betaalt aan Tegenstroom een vaste vergoeding per maand. Aangezien deze vergoeding lager ligt dat het maandelijkse voorschotbedrag, is de energierekening direct lager.

5 miljoen kWh

Ymere verhuurt in de gemeente Haarlemmermeer zo’n 5.000 eengezinswoningen met een geschikt dak voor zonnepanelen. Deze bewoners ontvangen de komende 2 jaar stapsgewijs een aanbieding van Tegenstroom. “Ons doel is om 3.000 huurwoningen te voorzien van zonnestroom”, legt voormalig Tegenstroom-directeur Andrea van de Graaf. “Dat zijn 24.000 zonnepanelen en ruim 5 miljoen kWh lokaal opgewekte schone stroom. Een flinke stap in de richting van een onafhankelijke, duurzame energievoorziening in Haarlemmermeer.”

Behalve deze milieuwinst stuurt Ymere ook op het beheersen van de energierekening van bewoners. “Het vaste maandbedrag blijft 20 jaar gelijk. Onze huurders hebben komende tijd dus minder last van prijsstijgingen”, aldus Ymere-regiomanager Fred de Ruyter.

Foto: Bewoners in de Hoofddorpse wijk Graan voor Visch sloten de eerste installaties aan. Van links naar rechts: regiomanager Ymere Fred de Ruijter, wethouder Duurzaamheid Haarlemmermeer John Nederstigt, voormalig directeur Tegenstroom en huidig directeur Meermaker Andrea van de Graaf; ambassadeur duurzaam gebouwde omgeving en wethouder Wonen Haarlemmermeer Jeroen Nobel en Ymere-huurders de heren El Idrissi en Somai.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Haarlemmermeer, Noord-Holland